Svekker politiet i distriktene

Statsbudsjettet svekker politiet i distriktene, ifølge Jenny Klingen (Sp).
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 09.10.2015 09:30

Senterpartiets Jenny Klingen tror på redusert aktivitetsnivå i politiet dersom regjeringens forslag til statsbudsjett blir vedtatt. (Illustrasjonsfoto)
Statsbudsjettet svekker politiet i distriktene, ifølge stortingsrepresentant Jenny Klingen (Sp).

Den økonomiske satsingen på politiet har de siste to årene av regjeringspartiene selv blitt fremstilt som en historisk satsing på politiet. Realitetene er imidlertid at politidistriktene må kutte, utsette investeringer, samt droppe å ansette flere politifolk. Samtidig har byråkratiet og konsulentbruken i Politidirektoratet økt.
--Regjeringens statsbudsjett vil ikke avhjelpe den situasjonen man har sett mange av stedene i landet. Det som blir prioritert er store sentrale prosjekt, mens hverdagskriminaliteten blir nedprioritert. Dette vil på sikt svekke folkets tillit til politiet, sier Jenny Klinge.

--Hvis dette forslaget blir vedtatt, vil politidistriktene måtte velge mellom å gjøre nødvendige investeringer i materiell eller ansette flere tjenestemenn. Det er uheldig, sier Klinge.

--Vi vil dessverre raskt se at politiet må redusere aktiviteten for å nå de budsjettmålene som blir satt, sier Klinge.

--Senterpartiet vil i budsjettarbeidet prioritere tiltak som bedrer politiets responstid i distriktene, og som sørger for et tilstedeværende og synlig politi over hele landet, sier Klinge.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS