Færre saker for politiet

I første halvår i år ble det registrert 773 forbrytelser i Vest-Finnmark. En nedgang på 17,7 prosent fra samme tid i fjor.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 03.08.2015 01:19

Det er nedgang i antall forbrytelser i Finnmark. (Illustrasjonsfoto)
I første halvår i år ble det registrert 773 forbrytelser i Vest-Finnmark. En nedgang på 17,7 prosent fra samme tid i fjor.

Det kommer fram i en rapport fra førstestatsadvokat Lars Fause hos Troms og Finnmark Statsadvokatembeter til Vestfinnmark politidistrikt, ifølge Finnmark Dagblad.

Førstestatsadvokat Lars Fause skriver i rapporten sin til politimesteren i Vest-Finnmark, at distriktet ligger an til å nå de fleste målene som er satt for straffesaksutviklingen. Han mener antall forbrytelser totalt er vesentlig lavere enn forventet.

Antall vinningsforbrytelser er også vesentlig lavere enn forventet. Det eneste negative, ifølge Fause, er at antall narkotikaforbrytelser (første ledd, mildeste) i forhold til straffeloven og antall forbrytelser etter legemiddelloven er noe lavere enn egen målsetting.

Den gjennomsnittlige saksbehandlingstiden for oppklarte forbrytelser i Vestfinnmark politidistrikt i første halvår i år er 130 dager. Det er en økning fra samme periode i fjor (115 dager) og bak måltallet på 120 dager.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS