Ulovligheter i kø

Ulovlighetene står i kø ved grensestasjonen på Kivilompolo på riksvei 93, mellom Kautokeino og Enontekiö, skriver Altaposten.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 25.10.2014 21:45

Ulovlighetene står i kø ved grensestasjonen på Kivilompolo på riksvei 93, mellom Kautokeino og Enontekiö, skriver Altaposten.

Både norske og utenlandskregistrerte tyngre kjøretøyer ble tatt med blankslitte dekk og mangler da Statens vegvesens utekontrollgruppe denne uka kontrollerte tyngre kjøretøyer.

--Dette er gambling med sikkerheten, fastslår Sten-Kristian Berg i utekontrollgruppa hos Statens vegvesen.

Mye ulovlig transport
--Vi var både mandag og onsdag ute og kontrollerte tyngre kjøretøyer på RV 93 ved Kivilompolo tollstasjon. Fokus i kontrollen var kjøretøy på tur inn til Norge. Vi er opptatt av trafikksikkerhet og fremkommelighet og har hatt fokus på kontroll av dekk og kjettinger. Vi har også kontrollert om transportene hadde gyldige dokumenter og var lovlige og gjennomføre, sier Berg.

Vegvesenet kontrollerte 94 tunge kjøretøyer i løpet av de to dagene, av disse var 56 utenlandskregistrerte.

--Totalt seks av de kontrollerte var så dårlig skodd at de fikk kjøreforbud inn i Norge. Av disse seks var det to norskregistrerte og fire utenlandske. Det ble skrevet ut 27 gebyrer for ulovligheter, til 11 forskjellige sjåfører.

22 av gebyrene ble gitt med bakgrunn i for dårlige dekk, fire for kjetting og så var det en som manglet dokumenter, sier Berg.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS