Samarbeid mellom Nordkapp og Lebesby
UKM-forestilling på Turn på lørdag med aktørene samlet på scenen.

Samarbeid mellom Nordkapp og Lebesby

Lebesby-ungdommene trivdes på UKM i Honningsvåg.
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.04.2024 17:30

I flere år har Nordkapp kommune og Lebesby kommune snakket om et samarbeid om UKM. I år ble samarbeidet gjennomført. 

Ti ungdommer fra Lebesby deltok på UKM 71° Nord. Lørdag ettermiddag var det forestilling på Turn, pluss visning av ulik kunst. Ungdommene fra nabokommunen var veldig sentral i forestillingen publikum fikk oppleve. 

Det var ikke fullsatt på Turn, men publikum tok godt imot alle bidragene. 

--Vi har snakket om at noe må vi finne på i lag og nå har vi fått det til med midler fra UKM Norge, sier Unni Esp, ungdomsleder i Lebesby kommune, til Radio Nordkapp. 

Lebesby-ungdommene overnattet på klubbrommet til Honningsvåg Turn & Idrettsforening. 

--Dem som har fått lov å reise er kjempestolte. Det var de ti første som meldte seg på som fikk være med. Ungdommene synes dette har vært kjempeartig, sier Esp. 

UKM i Kjøllefjord ble gjennomført 21. mars. De som deltok på Nordkapp-mønstringen, er videresendt til fylkesmønstringen i Kirkenes. 

Unni Esp forteller at Lebesby kommune satser på kultur og ungdommer. Det har ikke vært skjært ned ei krone siden Esp begynte å jobbe i kulturavdelingen i 2012. Det er også åpen ungdomsklubb hver fredag og lørdag, noe som er grunnlaget for UKM i Lebesby kommune. 

Andreas Børvik, virksomhetsleder for kultur i Nordkapp, forteller at det er en jury på tre personer som bestemmer hvem av Nordkapp-utøverne som blir sendt videre til samlingen i Kirkenes om to uker. Landsfinalen er i Bodø i juni. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS