To norgespremierer i Honningsvåg
Poor Things, en av filmene med norgespremiere på fredag. (Foto: Filmweb)

To norgespremierer i Honningsvåg

To norgespremierer i Honningsvåg fredag kveld.
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.01.2024 16:00

Fredag har Nordkapp kino to norgespremierer. Det er filmene Mean Girls og Poor Things som publikum får møte for første gang. 

Denne nye filmmusikalen er en god miks av kultfilmen Mean Girls fra 2004 og Broadway-musikalen med samme tittel, som gjorde det stort tilbake i 2017. Her blir vi presentert for North Shore High Schools nye generasjon av "plastics", som alle er på plass for å plage livet av den nye jenta Cady Heron, spilt av Angourie Rice. Filmen har ni års aldersgrense. 

Med dramathrilleren Dogtooth slo den greske regissøren Yorgos Lanthimos igjennom med et brak i 2009, og fulgte opp suksessen med tre nye mesterverk; The Lobster (2015), The Killing of a Sacred Deer (2017) og The Favourite (2018). Nå er Lanthimos tilbake med Poor Things, for å gi oss nok en finurlig, ubehagelig og tankevekkende filmopplevelse. Filmen, som beskrives som en Frankenstein-fortelling, er basert på en 1992-roman av Alistair Grey og følger Bella Baxter (Emma Stone); en kvinne som vekkes til live av den noe uvanlige vitenskapsmannen Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Filmen har aldersgrensen 15 år. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS