Glede ved skolen i Honningsvåg
Oppstart av nye tilbud ved Nordkapp videregående skole. (Arkivfoto)

Glede ved skolen i Honningsvåg

Rektoren ved Nordkapp videregående skole er glad for oppstart av nye tilbud.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.05.2024 01:30

Tirsdag 14. mai vedtok Hovedutvalget for kompetanse (HUK), Finnmark Fylkeskommune, justeringer i skoletilbudene for skoleåret 2024/2025. Justeringene tilpasser klassestørrelsene etter blant annet antall førsteønskesøkere og behov i det lokale næringslivet.

Noen av tilbudene har få søkere, men stort behov for lærlinger i det lokale næringslivet. Dette gjelder spesielt tilbud innenfor restaurant– og matfag og helse- og oppvekstfag. Disse tilbudene settes i gang selv om det er få søkere, nettopp for å utdanne elever som kan bli til lærlinger i næringslivet i Finnmark.

--Vi har hatt grundig dialog med rektorene, tillitsvalgte og næringslivets representanter i utarbeidelsen av de justeringene som nå er vedtatt. Det er disse som kjenner sine områder best. Innspillene deres er helt sentrale i det arbeidet vi gjør når vi lager justeringsforslag, sier seksjonsleder for skoleseksjonen, Carl Philip Wahlberg Lund, i en pressemelding. 

Elisabeth Leiknes Hansen, rektor ved Nordkapp videregående skole, er fornøyd. 

--Vi er svært glade for å starte opp alle tilbudene, sier Elisabeth Leiknes Hansen til Radio Nordkapp. 

Hansen forteller at skolen i Honningsvåg får maritim elektriker som nytt tilbud, og skolen skal også starte opp Vg2 veksling LOSA. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS