Stor interesse for filmen «Lengsel ette nåtid»
Filmskaper Knut Erik Jensen.

Stor interesse for filmen «Lengsel ette nåtid»

Nordkapp Filmfestival åpner med Knut Erik Jensen-filmen «Lengsel ette nåtid».
Filmfestivalen
Raymond Elde
Publisert : 12.09.2023 13:30
Sist oppdatert : 13.09.2023 15:30

Onsdag er Knut Erik Jensens «Lengsel etter nåtid» åpningsfilmen til Nordkapp Filmfestival. 

Det er så stor interesse for filmen, at den vises parallelt på kinoen og skolens aula onsdag kveld. «Lengsel etter nåtid» er også satt opp på kinoen lørdag kveld. 

--Jeg har det alltid slik at når jeg spiller inn den ene filmen, så er jeg i gang med manuset til den neste. Dette manuset til «Lengsel etter nåtid» begynte jeg med i 2007, mens jeg jobbet med «Iskysset», sier Knut Erik Jensen til Radio Nordkapp. !Plakaten «Lengsel ette nåtid».

--Alle mine filmer tar utgangspunktet i mine røtter i Honningsvåg og Nordkapp. Det er også viktig å legge så mye som mulig av innspillingene til finnmarkskysten. Det er fint å se at folk stiller opp på dugnad under filminnspillinger, og også vil være med nå når filmen vises for første gang, sier Jensen. 

Filmen er produsert av Rein Film ved Aleksander Olai Korsnes.

I «Lengsel etter nåtid» følger vi en ung kvinne som prøver å finne sin egen vei i livet til tross for sterke opplevelser under 2. verdenskrig. Hele Finnmark og Nord-Troms blir lagt i ruiner. Befolkningen i landsdelen drives på flukt, familier splittes, alt går i oppløsning. I en poetisk fabel-lignende reise gjennom drøm, minner og traumer søker kvinnen å finne sin egen fred og frihet. Filmen skildrer krig som en tilstand og en lengsel mot en bedre nåtid.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS