Fjellvettreglene oversatt til flere språk
Fjellvettreglene foreligger nå på flere språk. (Foto: Den Norske Turistforening)

Fjellvettreglene oversatt til flere språk

Mandag 3. april er det den årlige Fjellvettdagen.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.04.2023 11:00

Den Norske Turistforening og Røde Kors går denne påsken sammen for å spre Fjellvettreglene til utenlandske påsketurister. 

De to organisasjonene mener behovet for informasjon om trygg ferdsel er stort.

På den årlige Fjellvettdagen 3. april sprer Den Norske Turistforening og Røde Kors de tradisjonelle Fjellvettreglene på engelsk, tysk og fransk.

– Fjellvettreglene er utgangspunktet for trygge og gode turer. Det er viktig å kjenne til dem, og det er viktig å bruke dem. Det gjelder både norske turister, og besøkende fra andre land. Røde Kors og DNT har lang tradisjon for å spre kunnskap om sikker ferdsel, og det er viktig for oss å nå fram til alle som ferdes i norsk natur med god informasjonen om fjellvett, sier Dag Terje Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening, i en pressemelding. 

Den Norske Turistforening og Røde Kors understreker at de fleste turister, både norske og utenlandske, ferdes på gode og trygge måter. Språkbarrierer og manglende kunnskap om lokale forhold medvirker likevel til at frivillige hjelpemannskaper må rykke ut for å bistå tilreisende turister hele året.

Fjellvettreglene på norsk, tysk fransk og engelsk kan lastes ned på UT.no






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS