Midler til å utvikle en tematisk kommunedelplan for naturmangfold
Rådhuset, Nordkapp kommune. (Arkivfoto)

Midler til å utvikle en tematisk kommunedelplan for naturmangfold

Kommunedelplan for naturmangfold vil være et viktig verktøy i kommunenes arbeid med arealplanlegging, FNs bærekraftmål, klimatilpasning og naturkrisen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.12.2022 01:30

Statsforvalteren i Troms og Finnmark vil oppfordre kommuner i fylket til å søke Miljødirektoratet om midler til å utvikle en tematisk kommunedelplan for naturmangfold. 

--Naturmangfoldet har verdi både som livsgrunnlag, opplevelsesverdi og utgangspunkt for verdiskapning. Kommunene har en nøkkelrolle i å sikre at naturen blir forvaltet på en god måte og gjennom dette bidra til å stanse tapet av naturmangfold. En kommunedelplan for naturmangfold gir et godt grunnlag for både politiske og administrative beslutninger, skaper forutsigbarhet for forvaltningen, eiere og utbyggere, og er et redskap for å synliggjøre naturmangfoldet som verdi. Det har Statsforvalteren skrevet i brevet til kommunene i fylket. 

Statsforvalteren i Troms og Finnmark mener derfor at en kommunedelplan for naturmangfold vil være et viktig verktøy i kommunenes arbeid med arealplanlegging, FNs bærekraftmål, klimatilpasning og naturkrisen. 

Alle kommuner som får tilskudd tildeles samme beløp, beløpets størrelse kan variere noe etter antall søknader og ramme for tilskuddsordningen. For 2022 var tilskuddet kr 150.000. Det er ingen føringer for hvordan tilskuddet disponeres, men det forutsettes at det inngår i kommunens finansiering av arbeidet med kommunedelplan for naturmangfold. 

Søknadsfristen er satt til 1. februar. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS