Fylkeskommunen vant rettstvist mot Boreal Sjø AS
Dom i Borgarting lagmannsrett i en sak mellom Boreal Sjø AS og fylkeskommunen. (Illustrasjonsfoto)

Fylkeskommunen vant rettstvist mot Boreal Sjø AS

Samferdselsdirektør Bjørn Kavli mener det er en grundig og omfattende dom.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 01.11.2021 23:30

Siden 2015 har det pågått en rettstvist mellom Boreal Transport Nord AS (Nå: Boreal Sjø AS) og tidligere Finnmark fylkeskommune, nå Troms og Finnmark fylkeskommune, der førstnevnte har krevd fylkeskommunen for inndekning av pensjonskostnader for tidligere FFR-ansatte.

Gjennom dom i Borgarting lagmannsrett er dette nå avklart, med full seier til fylkeskommunen.

Troms og Finnmark fylkeskommune vant også i tingretten vinteren 2020, men Boreal Sjø AS anket dommen til lagmannsretten. I oktober ble det gjennomført rettsforhandlinger i Borgarting lagmannsrett, og partene sto langt fra hverandre. Differansen i kostnadsbildet mellom fylkeskommunen og Boreal Sjø var på rundt 80 millioner kroner, en utgift fylkeskommunen med dette slipper å ettergi.

Bjørn Kavli, divisjonsdirektør for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune, er ikke overrasket over resultatet i dommen.

--Dette har vært en langvarig prosess, hvor vi nå både er fornøyde med å kunne legge saken bak oss og fornøyde med at retten tok vår argumentasjon til følge, sier samferdselsdirektør Bjørn Kavli i en pressemelding. 

Boreal Sjø AS har krevd å få dekket pensjonsutgifter helt tilbake til 1971, noe fylkeskommunen har bestridt.

--Dommen fra Borgarting lagmannsrett er en grundig og omfattende dom. Vi får i all hovedsak tilslutning til alle våre synspunkt.  Lagmannsretten baserer seg i noen grad på tingrettens dom, men har i tillegg flere selvstendige resonnement. Det er ingen tvil om at lagmannsretten har gått grundig til verks, sier Kavli.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS