Krever barnehageplasser til ukrainske flyktninger
Fra venstre: Ann-Beate Løvland, styremedlem i Nordkapp Ap, og Stine-Mari Strifeldt som er partiets varaordførerkandidat i Nordkapp.

Krever barnehageplasser til ukrainske flyktninger

Nordkapp Arbeiderparti mener kommunen må finne rom for å løse utfordringer med barnehagetilbud for ukrainere.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.07.2022 11:00

Nordkapp Arbeiderparti mener at Nordkapp kommune må tilby barnehageplasser til ukrainske flyktninger. Vi har vedtatt å ta imot flyktninger i kommunen, da må vi kunne gi dem et fullverdig tilbud, mener Arbeiderpartiet. 

--Kommunestyret har gjort vedtak på at det til enhver tid skal kunne tilbys barnehageplasser til de som søker og trenger det. I vedtektene for barnehagene i Nordkapp (2021) står det at alle barn har rett på barnehageplass og at ledige plasser tildeles fortløpende, forutenom perioden 1. juni - 20. august. Regjeringen har tilpasset en rekke lover og forskrifter for å bidra til at kommunene raskt skal kunne tilby grunnleggende velferdstjenester til flyktningene fra Ukraina, herunder egne regler for godkjenning av barnehager, arealnormer, bemanningsnormer m.m. Videre gir staten et tilskudd til heldagsplass i barnehage for alle barn som er et år og oppover. Tilskuddet inkluderer foreldrebetaling og kostpenger, og er en kompensasjon for de utgiftene kommunen får til lovpålagte tjenester når de overtar ansvaret for personer som er omfattet av ordningen, har varaordførerkandidat Stine-Mari Strifeldt og styremedlem Ann-Beate Løvland skrevet i et leserinnlegg publisert i Radio Nordkapps portal

--Nordkapp kommune må finne rom for å løse utfordringen med barnehagetilbud for ukrainere, i den akutte situasjonen som flyktningkrisa representerer. Hva skal til for at flere avdelinger kan åpnes opp? Spørsmålet stiller Strifeldt og Løvland. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS