Har testet blod til vandrende blodbank i Nordkapp
Personer i Nordkapp har den siste tiden fått blodet testet.

Har testet blod til vandrende blodbank i Nordkapp

Heidi Andreassen, sykepleier i Nordkapp, er en av dem som jobber med prosjektet vandrende blodbank.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.02.2022 17:30

Innbyggere i Nordkapp har den siste tiden fått testet eget blod til prosjektet vandrende blodbank, et prosjekt der Nordkapp er en pilotkommune. 

Sykepleier Heidi Andreassen forteller at mellom 80 og 100 personer har blitt testet. Det er blodtypen 0 som er interessant for prosjektet. 

--Vi ser at de aller fleste har blodtype A i Honningsvåg og generelt i Finnmark. Vi har mange som har blodtype null minus og null pluss i Nordkapp. Vi har kun fått fire stykker totalt av dem vi har testet, sier Heidi Andreassen til Radio Nordkapp. 

De som har testet riktig blodtype, null minus eller pluss, tar en del blodprøver som sendes videre til blodbanken i Tromsø. De har en tiltrering av blodprøvene, så det er ikke så mange som kommer videre etter tiltreringen. Kun det beste blodet blir med videre, ifølge Andreassen. 

Heidi Andreassen ber innbyggere som vil bli med på prosjektet vandrende blodbank, om å ta kontakt. Det blir fortsatt tatt blodprøver i Honningsvåg som blir sendt videre til prosjektet. 

Personer i vandrende blodbank blir kontaktet av akutten på sykestua om det skjer en ulykke eller katastrofe. Det kan hende blodgivere aldri må bidra, men er en del av beredskapen. 

--Jeg synes ideen med vandrende blodbank er utrolig flott, sier Heidi Andreassen som anbefaler alle som kan om å stille opp. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS