Fylkesrådslederen støtter krav til Danmarks dronning
Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo. (Foto: Trond Magne Henriksen)

Fylkesrådslederen støtter krav til Danmarks dronning

Støtte til sametingspresidenten fra den politiske ledelsen i Troms og Finnmark fylkeskommune.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.10.2021 21:45

Sametingspresident Aili Keskitalo har sendt brev til H.M. Dronning Margrethe om repatriering av samisk tromme. 

Bjørn Inge Mo (Ap), fylkesrådsleder i Troms og Finnmark fylkeskommune, støtter kravet fra sametingspresidenten. 

--Det er en tid for alt, og nå er tiden inne for at Danmark leverer tilbake det de tok under dansketiden. Derfor støtter jeg fullt ut sametingspresidenten som krever at vi får beholde vår egen samiske kulturskatt, sier fylkesrådsleder i Troms og Finnmark, Bjørn Inge Mo, i en pressemelding.

Sametingspresident Aili Keskitalo har nå bedt den danske dronningen om hjelp til å få beholde en samisk tromme fra 1600-tallet, som ble konfiskert av danskene etter et øksedrap i 1692.

--Jeg er orientert om at sametingspresidenten har sendt brev til den danske dronning for å få beholde kulturskatten som ble tatt fra den samiske befolkning for 300 år siden. Dette initiativet støtter jeg helhjertet, og jeg har lyst til å føye til at det etter min mening er en selvfølge at en verdifull kulturgjenstand som ble beslaglagt under danskenes 400 årige okkupasjon av Norge, naturligvis skal leveres tilbake nå. Jeg kan egentlig ikke forstå at den danske stat kan være bekjent av denne saken, og oppfordrer de danske myndigheter på det sterkeste til selv å ta initiativ til å levere tilbake kulturskatten til det samiske folk. Det sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS