NSR er fornøyd med valget
NSRs presidentkandidat SIlje Karine Muotka.

NSR er fornøyd med valget

Norske Samers Riksforbund (NSR) kopierte nesten valgresultatet fra 2017 og er fornøyd med det.
Valg 2021
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.09.2021 11:00

Norske Samers Riksforbund (NSR) ligger an til nesten å kopiere valgresultatet fra brakvalget i 2017. Etter at 87 prosent av stemmene er opptalt, ser det ut som med 31,4 % av velgerne har gitt sin stemme til NSR, mot til sammen 32,3 prosent i 2017 sammen med felleslista i østre valgkrets med Samefolkets parti. 

NSRs presidentkandidat SIlje Karine Muotka er stolt og ydmyk over å ha fått velgernes tillit.

--Velgerne har gitt sin tydelige støtte til den linjen som NSR har ført på Sametinget de siste årene. De ønsker et tydelig og sterkt sameting, og bidrar med det til å motvirke de kreftene som vil bygge ned vår plass i samfunnet, og vår mulighet til å bli hørt, sier Muotka i en pressemelding. 

--Vi skal forvalte tillitten til det beste for Sápmi, og vil fortsette å jobbe for å løfte samisk språk- og kultur, og bidra til utvikling i samiske lokalsamfunn. Jeg er beæret og for denne tillitserklæringen fra velgerne, som ved stemmeurnene har vist at de ønsker fire år til med god NSR politikk, fortsetter Muotka.

NSR vil de neste dagene invitere til samtaler med andre partier på Sametinget med mål om å danne en flertallskonstellasjon.
 
--Vi ønsker et samlende og stabilt samarbeid på Sametinget. Vi har god erfaring med å samarbeide, og jeg er sikker på at vi skal få til en tiltredelseserklæring som vi, våre samarbeidspartnere og det samiske folket kan være fornøyd med, avslutter Muotka.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS