Ingen trafikkdrepte i juni
Statens vegvesen oppfordrer bilister og sjåfører om å ta det med ro og vise hensyn. (Illustrasjonsfoto)

Ingen trafikkdrepte i juni

Tall fra Statens vegvesen Region nord.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 07.07.2019 09:45

Ingen mistet livet i trafikken i Nord-Norge i juni.

Hittil i år har syv personer mistet livet på vegene i nord, som er samme antall som etter første halvår i fjor. Dødsfallene fordeler seg på seks ulykker, hvorav fire i Nordland, én i Troms og én i Finnmark. Tre av de omkomne var bilførere, én var passasjer, én syklist, mens to kjørte motorsykkel.

Sommerutfordringer
--Sommermånedene ligger erfaringsmessig høyt på ulykkesstatistikken, så jeg vil oppfordre folk til å være oppmerksomme og ta ekstra hensyn, slik at alle kan få en god sommer. Det sier regionvegsjef Turid Stubø Johnsen i en pressemelding fra Statens vegvesen Region nord. 

Utforkjøringer og møteulykker dominerer ulykkesstatistikken.
--Med stor trafikk på smale og svingete veger, kan forbikjøringer skape farlige situasjoner. Ferietida innebærer at mange kjører langt og på veger de ikke er vant til å kjøre. Beregn god tid og ta pauser, er oppfordringen fra regionvegsjefen.

Flere er ruspåvirket
Statens vegvesens granskning av dødsulykker, viser en tendens til at flere enn tidligere av de omkomne i trafikken er ruspåvirket.
--Det er lov til å kose seg i ferien, men vi må holde fast ved prinsippet om at alkohol og bilkjøring ikke hører sammen, sier regionvegsjef Turid Stubø Johnsen.

Hun understreker at Statens vegvesens kontrollører ikke tar ferie i sommer. I juni og første uken i juli ble det gjennomført kontroller av turistbusser i Lofoten og på vegen til Nordkapp. Gjennom hele sommeren vil det også være tungbilkontroller i hele Nord-Norge, blant annet for å luke ut trøtte sjåfører og farlige trailere.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS