Utsetter krav for mobile kjøp av kongekrabbe
Det har tatt tid å finne gode løsninger for et harmonisert regelverk for aktørene som er avhengige av å kjøpe og selge kongekrabbe. (Foto: Hanne Benjaminsen)

Utsetter krav for mobile kjøp av kongekrabbe

Regjeringen har utsatt fristen for mobile kjøpestasjoner av kongekrabbe.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.06.2019 09:45

Nærings- og fiskeridepartementet har besluttet at kravet som ble innført 1. januar i år om at mobile mottak for kjøp av kongekrabbe må ha godkjenning fra Mattilsynet fra 1. mai i 2019, blir utsatt til 1. januar 2020. 

--Vi har besluttet å stramme inn regelverket knyttet til mobile kjøp av hensyn til hygiene, dyrevelferd og kontroll. Det har tatt tid å finne gode løsninger for å harmonisere regelverket slik at aktørene som er avhengige av å kjøpe og selge kongekrabbe ved bruk av mobile kjøpemottak ivaretas. Vi har derfor besluttet å utsette kravet til godkjenning fra Mattilsynet inntil næringsaktørene har klarere rammer å forholde seg til, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (FrP), ifølge Regjeringen.no

Beslutningen innebærer at såkalte mobile kjøpestasjoner, det vil si biler og boder som kjøper og selger kongekrabbe, må være godkjent av Mattilsynet, og tilfredsstille Mattilsynets krav til hygiene og dyrevelferd innen 1. januar 2020.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS