Vil at petroleumsaktivitet skal gi verdiskaping og sysselsetting lokalt
Foto: Ap

Vil at petroleumsaktivitet skal gi verdiskaping og sysselsetting lokalt

Leder i Finnmark Arbeiderparti og fylkesordførerkandidat til fylkesting Kristian Hansen tok på landsmøtet opp de store mulighetene våre rike naturressurser gir.
Valg 2019
Raymond Elde
Publisert : 06.04.2019 11:20

-Basert på nære naturressurser, målrettet næringspolitikk, offensiv infrastruktur- og samferdselspolitikk og desentralisert orientert kompetansepolitikk, ønsker vi å bygge samfunn – i distriktene og hos oss som bor ved det enorme og enormt rike Barentshavet, sier Hansen.

For Arbeiderpartiet er det viktig at næringsaktører skal få forutsigbare rammevilkår og forutsetninger som gjør at de vil satse og kan lykkes. -Men de må også oppfylle sin del av samfunnskontrakten; å skape arbeid og sysselsetting der de opererer. Hvis de ikke gjør det av egen vilje, må de få krav på seg, da må politikk løse det, sier Hansen.

Hun fortsetter: -Barentshavet er Norges nye petroleumsprovins. Det må være et absolutt krav til operatørene at vilkåret for å få lov til å utvinne fellesskapets ressurser er at de skaper sysselsetting og ringvirkninger på land. I Finnmark aksepterer vi ikke at oljen fra Johan Castberg seiler rett forbi oss, vi stiller krav om ilandføring og er glad for støtte fra våre på Stortinget.

(pressemelding FAP)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS