Europa isolert fra Magerøya
Elvedalen lørdag 30. mars 2019

Europa isolert fra Magerøya

Stengte veier og kansellering av hurtigruteanløp gjør at Europa ikke har kontakt med Magerøya.
E69
Raymond Elde
Publisert : 30.03.2019 08:59
Sist oppdatert : 30.03.2019 21:12

Hurtigruten!illustrasjon
Sydgående hurtigruten "Finnmarken" har bare anløpt Båtsfjord og Kjøllefjord fredag kveld og natt til lørdag. Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg og Havøysund er kansellert i følge Marine Trafic.

Nordgående "Looften" var innom Honningsvåg havn lørdag men snudde og satte kurs for Alta. Anløpet i Honningsvåg ble kanselert sammen med Øst-Finnmark. "Lofoten" tar opp igjen ruta på sør fra Hammerfest mandag klokken 12:45.
Været var så dårlig natt til lørdag at "Lofoten" valgte å seile Stjernsundet og Vargsundet. Sørøysundet er den korteste distansen mellom Øksfjord og Hammerfest. Passasjerer som skulle til Kirkenes blir sendt med buss og vil være framme søndag kl.09:30.

Vei
Fredag ettermiddag ble E69 stengt på hele strekningen fra Skarvbergtunnelen til Nordkapptunnelen, samt til Gjesvær og Skarsvåg.
Lørdag morgen var det kolonnekjørng til Kamøyvær.

Vær
I følge Yr.no skal det spakne lørdag ettermidag før det øker på igjen søndag kveld.

Fly
Flytrafikken stoppet mer eller mindre opp allerede fredag ettermiddag i hele Finnmark. Lørdagens maskin fra Lakselv til Tromsø ble kansellert fordi maskinen sto i Tromsø. Widerøes internettsider viser at det er maskin fra Tromsø til Hammerfest med retur lørdag ettermiddag. Det samme gjelder Tromsø- Lakselv- Tromsø.
Honningsvåg har ikke noe fly på lørdager så de som ble værfast fredag kan tidligst komme seg til Honningsvåg søndag ettermiddag og kveld hvis været tillater det.


 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS