FeFo sikrer synlige elgjegere
Jaktlagene på Finnmarkseiendommen skal være synlige. (Foto: FeFo)

FeFo sikrer synlige elgjegere

FeFo deler ut capser til jegere.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 25.08.2016 05:36

FeFo deler i år ut signalfargede capser til alle elgjaktlag som skal jakte på Finnmarkseiendommen.

Formålet er å redusere faren for uhell.

Årlig er det vådeskuddulykker under jakt i Norge, hvor jegerne ved uhell skyter hverandre. De fleste skadene skjer under småviltjakt, men de alvorligste skjer under storviltjakt og bruk av rifle. Statistisk går det om lag halvannet år mellom hver gang menneskeliv går tapt.

--FeFo skal være en synlig og ansvarlig grunneier, og vi ønsker å bidra til sikker jaktutøvelse og gode holdninger blant våre jegere», sier leder for utmarksavdelingen i FeFo, Einar J. Asbjørnsen.

Årsaken til ulykkene er ofte knyttet til feilkoblinger som følge av høy spenning og assosiasjoner som gjør at skytter tror at det han eller hun skyter på, er et vilt og ikke et annet menneske. Signalfarger kan bidra til å redusere faren for slike feilkoblinger. I flere land er plagg med signalfargede plagg påbudt, blant annet gjelder dette i vårt naboland Finland. I Sverige er det en uskrevet regel om at man gjør seg synlig for hverandre, og også i Norge har det blitt mer vanlig å bruke plagg med sterke farger under jakt.

--Elgen er ikke utstyrt med fargesyn som fanger opp røde farger. Derfor er jaktluer eller andre signalfargede plagg godt egnet til å gjøre jaktlaget mer synlig for andre brukere og for hverandre, uten at man skremmer elgen, avslutter Asbjørnsen i en pressemelding. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS