Nå lønner det seg med varmepumpe
Gunn Moaksen fra Nordkjosboten kuttet strømregningen betydelig etter at hun fikk installert varmepumpe i boligen sin. (Foto: Ishavskraft)

Nå lønner det seg med varmepumpe

Det er mulig å spare betydelige beløp på varmepumpe.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.01.2019 23:30

Med vinterens høye strømpriser, kan det nå lønne seg ekstra med varmepumpe. Gunn Moaksen (50) fra Nordkjosbotn i Troms, sammenlignet strømforbruket sitt med og uten varmepumpe. Allerede etter ett år hadde hun spart 6 000 kroner i strøm.

Ishavskraft-kunde Gunn Moaksen og Kathrine Knutsen investerte i 2010 i en varmepumpe. Det endret forbruket betydelig.
--Vi så umiddelbart at forbruket var blitt mye lavere på strømregningene. Bare på ett år hadde vi spart nesten 6 000 kroner i strøm, forteller Gunn Moaksen, ifølge en pressemelding fra Ishavskraft. 

Nedbetalt i løpet av 5-7 år
Tall fra ENOVA viser at en husstand med et gjennomsnittlig forbruk, kan spare 4 800 kWh på en varmepumpe i løpet av ett år. Det tilsvarer 6 000 kroner i året, med en gjennomsnittlig kraftpris på 1,25 kroner/kWh (inkl. nettleie og avgifter).
--Med et gjennomsnittlig årlig forbruk på 25 000 kWh, er det sannsynlig at kostnaden ved kjøp og installasjon av varmepumpe er spart inn i løpet av 5-7 år, sier Tom Eirik Olsen, handelssjef i Ishavskraft. 

Tiden det tar å nedbetale varmepumpen gjennom strømregningen avhenger i stor grad av kraftprisen. I tillegg må man ta høyde for at svingninger i vær og temperaturer også påvirker nedbetalingstiden.

Ifølge ENOVA er det mulig å spare 72 000 kroner i løpet av den gjennomsnittlige levetiden til en varmepumpe på 15 år. Besparelsen tar utgangspunkt i en vanlig enebolig med et forbruk på 25 000 kWh i året.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS