Parkeringsvaktene i drift
Fra venstre: Ralf Iversen og Per Olsen, trafikkbetjenter Nordkapp kommune som er ute i kuling og snø.

Parkeringsvaktene i drift

Nye trafikkbetjenter på jobb i Nordkapp kommune.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 10.01.2019 17:39

Denne uken startet to nye parkeringsvakter på jobb i Nordkapp kommune. 

--Den vanligste overtredelsen er parkering på fortau, fordi «jeg skal bare på butikken». Det er ikke lov og gir 900 kroner i gebyr, sier trafikkbetjent Ralf Iversen til Radio Nordkapp.

--Hvis du ikke har betalt avgift eller står over tiden, venter 600 kroner i gebyr. Vi anbefaler alle til å laste ned appen til EasyPark. Med denne appen slipper du å gå til automaten, sier trafikkbetjent Per Olsen.

--Vi kommer til å besøke Nordvågen, Kamøyvær, Skarsvåg og Gjesvær. I disse områdene er det biler som står til hinder blant annet for snørydding, sier Olsen. 

--Smidig trafikkavvikling er vår hovedoppgave. Når man parkerer på smale kommunale veger må man alltid spørre: Kommer brannbilen seg forbi? Hvis man parkerer for langt ut i gata er det til hinder for snørydding og søppelbilen, sier Iversen. 

--Folk må ikke være redd for å ta kontakt hvis noe er uklart. Når vi skriver ut gebyr blir det dokumentert med bilde. Det er viktig å legge parkeringskortet eller billetten godt synlig. De som har parkeringskort har januar på seg for å skaffe nytt kort, sier Olsen. 

De to betjentene har vært på kurs på Gardermoen, og har fått praktisk opplæring av trafikkbetjenter fra Hammerfest. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS