Mener Nordkapp kommune bryter en rekke lover med dagens rådhus
Nordkapp rådhus, et bygg som ble innviet for 62 år siden. (Arkivfoto)

Mener Nordkapp kommune bryter en rekke lover med dagens rådhus

Verneombudet for ansatte på rådhuset påpeker at Nordkapp kommune bryter en rekke lover på rådhuset.
Nordkapp-budsjettet 2019
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.11.2018 11:00

Edelh Ingebrigtsen, verneombud for ansatte på Nordkapp rådhus, mener Nordkapp kommune bryter diskriminerings- og tilgjengelighetsloven, plan- og bygningsloven og arbeidsmiljøloven når det gjelder tilgjengelighet og bygningsmessige forhold på rådhuset.

Rådmannen har foreslått en omfattende renovering av rådhuset i Honningsvåg, renovering til en prislapp på over 24 millioner kroner. Verneombudet skjønner motforestillinger mot å bruke så mye penger på rådhuset. 

--Jeg kjenner til tilfelle der ansatte har fått helseproblem. Det er ikke ventilasjon, det er ingen ventiler som kan slippe inn frisk luft. Det har vært problem med inneklima i mange år. Det har vært fukt og muggproblemer, det har vokst levende sopp ut av veggen, ansatte har helseproblemer med å ha sin arbeidsplass på rådhuset, sier Edelh Ingebrigtsen til Radio Nordkapp. 

Rådhuset ble bygget i 1956. Det er 62 år siden det kommunale bygget ble innviet. Bygget har blitt vedlikeholdt, men ingen større renoveringer har blitt gjort i løpet av 62 år. 

Les hele innlegget til verneombudet, innlegg publisert i portalen til Radio Nordkapp






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS