Fylkesrådmannen lar skolestrukturen bestå
Nordkapp videregående skole, en fylkeskommunal skole. (Arkivfoto)

Fylkesrådmannen lar skolestrukturen bestå

Fylkesrådmannens budsjettforslag er klart.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.11.2018 11:00

Fylkesrådmannen foreslår et stramt budsjett. Fylkesrådmannen foreslår redusert aktivitetsnivå med 62 millioner, noe som utgjør 3,5 prosent av fylkeskommunens totale budsjett som er på 1,7 milliarder kroner. 

Samferdsel og videregående er også i år de to største ansvarsområdene for Finnmark fylkeskommune. Mer enn 80 prosent av budsjettet blir brukt på disse områdene. Fylkestinget i oktober signaliserte at det er samferdsel som skal ta den største delen av kuttene, mens skolestrukturen skal bestå. Dette er ivaretatt i fylkesrådmannens forslag.

--Det er et stramt budsjett jeg legger frem, men vi har fortsatt et høyt aktivitetsnivå og har sørget for rom for en rekke viktige satsinger også i kommende fireårsperiode, sier fylkesrådmann Øystein Ruud i en pressemelding. 

Fylkesrådmannen foreslår følgende investeringer: 
-Hammerfest tannklinikk har behov for en større ombygging. Det er satt av 37 millioner til å få dette i havn
-HÅJA-bygget ved Hammerfest Videregående skole blir endelig utbedret. Det er estimert en kostnad på 10 millioner til dette arbeidet. 
-Fylkesrådmannen ønsker også å starte opp arbeidet med «Fisk til marked»-pakken i 2021. Pakken innebærer et veiløft til 500 millioner kroner på viktige samferdselsårer for fisketransport i Finnmark. Noe som selvsagt vil komme alle brukere av vei til gode.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS