Barents-ungdoms samlet
Ungdommer fra Barentsregionen samlet. (Foto: Finnmark fylkeskommune)

Barents-ungdoms samlet

Attraktive samfunn og framtidsorienterte arbeidsplasser. Det var stikkord for samlinga for ungdom fra Barentsregionen.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.11.2018 01:24

Over 60 engasjerte ungdommer fra hele Barentsregionen møttes for det årlige arrangementet til Barents regionale ungdomsråd på fredag den 9. november i Kirkenes. 

Møtestedet er valgt med omhu siden arrangementet er dedikert til markering av 25 års jubileet for Barentssamarbeidet. Temaet Across Cultures henger også i hopp med intensjonen til samarbeidet og ble formidlet via workshops, «blir kjent»-økter, «culture games» og sosiale aktiviteter i løpet av to dager.

Ros fra Vassvik
Ragnhild Vassvik, fylkesordfører i Finnmark, er leder for Barents regionråd og deltok på åpningsseremonien. Den ble avholdt på det historiske konferanserommet Stoltenberg. Nettopp på dette lokalet, for 25 år siden, ble Kirkenes-erklæringa signert. I sitt innlegg gav Ragnhild Vassvik ros for valg av tema og sted for samlinga, og hun snakket om utfordringer framover i Barentsregionen. 

Barents regionale leder understreket tydelig at en felles hovedutfordring for Barents medlemsfylkene er å få ungdom å bli i nord. 

--Det bør være mer fokus på utvikling av attraktive samfunn med moderne infrastruktur, transportløsninger, framtidsorienterte arbeidsplasser og varierte tilbud på lokale varer og tjenester for å tiltrekke ungdom, sa Ragnhild Vassvik. 

Ungdom må delta
-Disse utfordringene kan løses hovedsakelig kun gjennom grenseoverskridende regionale samarbeid og med aktiv og likeverdig deltakelse av ungdom hvor Barents regionale ungdomsråd skal være et lokomotiv, var lederens budskap til ungdommen, ifølge en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS