Krever reduserte flyavgifter
Vest-Finnmark regionråd mener luftfart ikke skal være skatteobjekt. (Illustrasjonsfoto)

Krever reduserte flyavgifter

Uttalelse fra Vest-Finnmark regionråd.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 02.11.2018 01:41

Flyavgiftene må reduseres i neste års statsbudsjett. Det krever Vest-Finnmark regionråd.

--Driftsmarginene til flyselskapene er negative og flere av flyselskapene tærer nå på egenkapitalen. Dette medfører reduserte muligheter for investeringer i nye fly samt at det vanskeliggjør innovativt utviklingsarbeid i forhold til elektrifisering av fly, skriver Vest-Finnmark regionråd i et brev til finansministeren og samferdselsministeren.

Widerøe har varslet at de kommer til å legge ned en rekke kommersielle ruter fordi avgiftene har økt så mye de siste årene. I Finnmark er det Tromsø- Hammerfest, Tromsø- Alta og Tromsø- Vadsø som kan blir rammet av rutekuttene.

På en fullprisbillett Honningsvåg- Tromsø- Honningsvåg, 4 162 kroner, er 936 kroner skatt og avgifter. Totalsummen for kunden er 5 098 kroner.

--Det forventes at avgiftene på luftfart reduseres kraftig i det kommende statsbudsjettet slik at vi også i fremtiden kan ha et godt flytilbud. Stortinget må erkjenne at luftfarten har en sentral betydning for oss som lever nordpå. Stortinget må ikke behandle luftfarten som et skatteobjekt, ifølge regionrådet. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS