Ny stortingsmelding om distriktspolitikk
Honningsvåg, ett av områdene som nyter godt av distriktspolitikk. Blant annet Tiltakssonen. (Arkivfoto)

Ny stortingsmelding om distriktspolitikk

Nå skal regjeringen utarbeide en stortingsmelding om distriktspolitikk.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.09.2018 11:00

Nå starter regjeringen opp arbeidet med en ny stortingsmelding om distriktspolitikken.

--Vi trenger en distriktspolitikk som ser framover, ikke bakover. Samfunnet endrer seg raskt, da må vi se hvordan vi skal skape vekst og gode levekår i hele landet i årene foran oss, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding. 

I fjor la regjeringen fram en stortingsmelding om by- og distriktspolitikk. Det er en prinsippmelding om planlegging og utvikling i alle landets kommuner og regioner. Denne ligger fast og vil være relevant i lang tid framover.

En stortingsmelding om distriktspolitikken er viktig for å oppnå vårt felles mål, ifølge Kommunal- og moderniseringsdepartementet.  Regjeringen ønsker å lage framtidens distriktspolitikk gjennom innspillsmøter og faglige diskusjoner rundt i landet.

--Jeg oppmuntrer alle til å bidra til en levende og konstruktiv debatt om framtidens Distrikts-Norge i tiden framover, om det er i over middagsbordet, i politiske diskusjoner eller i en avisartikkel. Her har vi alle et ansvar, og jeg skal gjøre mitt for å lytte, diskutere og ta med meg alle gode ideer, sier statsråden.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS