Ikke glem restskatten
Siv Simonsen Kibsgaard, underdirektør i Skatt nord.

Ikke glem restskatten

Ved vårens skatteoppgjør fikk 55 000 nordlendinger restskatt med tilsammen 803 millioner kroner. Første termin restskatt forfaller i dag, og det er tid for å betale.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 20.08.2018 21:59

Fikk du over tusen kroner i restskatt, skal du betale restskatten over to terminer.  Første termin forfaller i dag, mens andre termin forfaller 24. september.   

Smart å betale innenfor fristen
– Det lønner seg å betale restskaten i tide.  Betaler du for sent, løper det forsinkelsesrenter fra forfall og frem til du betaler.  I tillegg er det slik at dersom du unnlater å betale, eller betaler første termin for sent, anses hele restskatten forfalt, forteller Siv Simonsen Kibsgaard, underdirektør i Skatt nord.

Unngå restskatt
Har du fått restskatt er det viktig å unngå at det samme skjer til neste år.  Du må derfor sjekke at opplysningene i skattekortet er riktig.  Grunnen til at du fikk restskatt skyldes at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes en det som lå til grunn for skattekortet du hadde i fjor.  Årsaken til det er ofte endringer i privatøkonomien: ny jobb med høyere inntekt, at betalte gjeldsrenter er lavere enn det som var stipulert i skattekortet, eller at fradrag du tidligere har hatt krav på, har falt bort.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS