FeFo-styret behandler Nussir-saken på nytt i septembermøtet
FeFo-møtet i april. (Arkivfoto)

FeFo-styret behandler Nussir-saken på nytt i septembermøtet

Nussir-saken er en stor og viktig sak for FeFo.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 23.07.2018 13:22

Nussir-saken behandles på nytt i FeFos styremøtet i september, slik styret vedtok i Alta-møtet i juni. Bakgrunnen for vedtaket er at styret ikke fikk skriftlig saksfremlegg med innstilling til styrevedtak da Nussir-saken ble behandlet i aprilmøtet. 

--Nussir-saken er en stor og viktig sak om endret bruk av utmark, og den skal ha en forsvarlig behandling med skriftlig saksfremlegg på styrebordet, sier styreleder Máret Guhttor.

Nussir-saken behandles etter reglene i Finnmarksloven § 10. Et enstemmig styre besluttet i junimøtet at vedtaket oversendes kontrollkomitéen i FeFo.  
Kontrollkomitéen påpeker i sin uttalelse at FeFo styrets vedtak er fattet med feil avstemmingsregler hva gjelder tilbakekall av saken fra departementet. Tilbakekall må fattes med stemmereglene i Finnmarksloven § 10, slik vedtaket om oversendelse ble fattet i aprilmøtet.  

--Dette tar jeg med meg som en påminnelse og viktig retningslinje for styrets behandling av saker om endret bruk av utmark, sier styrelederen i FeFo.

Kontrollkomitéen uttaler at den har til oppgave å føre tilsyn med at FeFos virksomhet drives i samsvar med Finnmarksloven og annen lovgivning, men har ikke til oppgave å vurdere om det foreligger brudd på FeFos interne saksbehandlingsregler. Komitéen uttaler i tillegg at den ikke er et klageorgan for beslutninger i FeFo.  

Driftskonsesjonen for gruvedrift er nå på høring og her er FeFo høringsinstans. Styret er delt på midten om hva de skal anbefale regjeringen å gjøre. I og med at det ennå ikke er kommet noe uttalelse fra FeFo innfor høringsfristen kan driftskonsesjonen bli gitt av departementet før høringsuttalen fra FeFo er klar.

§ 10 i Finnmarksloven sier at utenfor samiske kjerneområder: Ved stemmelikhet skal det ikke være leders dobbeltstemme som avgjør men den sist valgte fra sametinget fratre styret under votering.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS