Frykter toppturtrend gir snøskredrekord i påsken
Tryg Forsikring frykter den nye trenden med topptur skal utløse mange snøskred. (Foto: Colourbox-Tryg Forsikring)

Frykter toppturtrend gir snøskredrekord i påsken

Tryg Forsikring ber turfolket være forsiktig i påsken på grunn av snøskredfaren.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 27.03.2018 23:30

Ved inngangen til påsken er det meldt om stor snøskredfare. Nå frykter Tryg Forsikring at det skal bli rekord i antall skred utløst av skiløpere i fjellet.

--Mange har kastet seg på toppturtrenden, men det er ikke alle som har kunnskap om farene i fjellet. Utstyret åpner opp for nye områder i fjellet for folk som vi frykter ikke vet hvordan de skal ferdes i fjellet, sier Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Setnes viser til de siste varslene fra varsom.no, der de melder om stor snøskredfare. I mange av områdene er det såpass krevende snøskredfordhold at de anbefaler å unngå alt skredterreng.

Ble selv utsatt for to skred
Setnes, som selv er en erfaren skikjører i fjellet, har opplevd to skred i vinter i et område som normalt ikke er skredutsatt.
--Det raste ut to mindre skred foran meg i et flatt område. Hverken værforhold eller snømengde tilsa at det skulle gå skred her, men man er aldri helt sikker. Jeg gikk alene denne dagen, og hadde valgt et kjent område som jeg har gått i mange ganger tidligere. Jeg holdt meg unna de bratteste partiene og fulgte ryggen av fjellet, men likevel raste det ut. Selv om rasene var små var det mer enn nok snø til at jeg kunne blitt sittende fast eller lagt i klem. Ofte er det de små skredene som tar livet av folk, sier Setnes.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS