AUF ønsker 16-årig stemmerett ved folkeavstemmingen i Finnmark
Guro Vollan Nilsen, leder i Finnmark AUF.

AUF ønsker 16-årig stemmerett ved folkeavstemmingen i Finnmark

Tar forslaget om redusert stemmerettsalder med Finnmark Arbeiderparti.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 23.03.2018 09:29
Sist oppdatert : 23.03.2018 09:33

Finnmark AUF vil ha redusert stemmerettsalder i folkeavstemmingen om sammenslåingen av Troms og Finnmark. 

--Arbeiderpartiet har alltid hatt som mål å inkludere flest mulig i demokratiet. Resultatene fra forsøksordningene med stemmerett for 16-åringer ved lokalvalg viser at 16 og 17-åringene bruker stemmeretten like ofte som befolkningen ellers. De ønsker å delta i demokratiet. Ved å gå inn for stemmerett for 16-åringer i Finnmark inkluderer vi 2 000 nye personer, sier Guro Vollan Nilsen, leder i Finnmark AUF. 

Vollan Nilsen mener ungdom kjenner mange sider ved kommunen og fylkeskommunen. De går på videregående skole, bruker kulturtilbudene og kjører kollektivt. Å sørge for at ungdom sin stemme blir hørt må være et mål, også i spørsmålet om sammenslåing av Finnmark og Troms. Når barn og unge tas med i politiske prosesser og gis reell makt, bidrar det til å styrke demokratiet. De som representerer fremtiden vår skal også få være med på å påvirke den.

Dette vil bli et nytt og viktig steg for demokratiet vårt. Finnmark AUF ber derfor valgstyret om å gå inn for 16-årig stemmerett i folkeavstemningen om sammenslåingen av Troms og Finnmark. 

Vollan Nilsen sier til Radio Nordkapp, at Finnmark AUF tar forslaget videre til styret i Finnmark Arbeiderparti. 


Annonse:
http://www.radionordkapp.no
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS