Pakk bilen sikkert til påske
Snart påsketur for en betydelig del av befolkningen i Nordkapp-regionen. (Illustrasjonsfoto)

Pakk bilen sikkert til påske

Gode råd fra NAF før påskeferien.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 19.03.2018 23:30

Forsvarlig pakking av påskebagasjen er viktig for deg og dine. 

--Bruk litt ekstra tid når du pakker bilen til påskeferien. Da får du en trygg tur, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding. 

Pakkingen av feriebagasjen begynner hjemme. De fleste kan kjenne seg igjen i at man tar med mer enn man trenger, men det oppdager en først når ferien er over.

--Tenk gjennom hva du faktisk trenger å ha med på ferien. Som regel klarer du deg med mindre enn du tror, mener Sødal.

Noe av det viktigste når bagasjen skal pakkes i bilen er å sikre lasten med stropper og ikke ha harde gjenstander løst inne i bilkupeen. Ved en bråstopp eller kollisjon kommer løse gjenstander med en kraft tilsvarende mange ganger gjenstandens vekt. Tester NAF har gjennomført viser at løse gjenstander kan være livsfarlige i en kollisjon eller ved en bråstopp.

--En iPad som veier rundt en halv kilo kommer med en kraft tilsvarende 12 kilo ved en bråstopp i 50 kilometer i timen, advarer Sødal.

Så inne i kupeen skal det kun være myke gjenstander, men aller helst bør bagasjen man har med få plass i bagasjerom og takboks. I bagasjerommet skal den tyngste bagasjen nederst og lengst inn mot seteryggen slik at den ikke beveger seg i en bråstopp.

--De fleste nyere biler har festepunkter for stropper i bagasjerommet. Bruk dem for å sikre lasten med stropper eller nett, rådgir Nils Sødal.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS