Vil ikke skape aktivitet på land
Ronny Berg (FrP), daværende statssekretær i fiskeridepartementet, offentliggjorde på TV 2 Nyhetskanalen i juni 2017 vedtaket om 3 000 tonn med tosk til Nordkyn. Fra venstre Ronny Berg. Jørn-Gunnar Jacobsen (Finnmark Fisk AS) og Egil Pettersen (TV 2).

Vil ikke skape aktivitet på land

Mener kvoten politikerne har gitt til Nordkynhalvøya, ikke skaper aktivitet lokalt.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 19.01.2018 09:39
Sist oppdatert : 19.01.2018 09:43

Distriktskvoten til Nordkyn kommer den ikke til å skape aktivitet på fillet-anlegget i Mehamn. Det mener produksjonssjefen, ifølge Fiskeribladet.

Årsaken er at det ikke er et krav at de 3 000 tonnene med øremerket torsk til Nordkynhalvøya skal bearbeides av anlegget som kjøper dem.

--Det er klart jeg er skuffet. Jeg tviler på at mye av fisken i distriktskvoten kommer til å bli bearbeidet, hverken i Gamvik eller Lebesby kommuner, sier Kim Gabrielsen, produksjonsdirektør ved Finnmark Fisk i Mehamn.

De kommer til å prøve å kjøpe fisken, men frykter at priskrigen mellom fiskebrukene gjør at de ikke får råd til å bearbeide den. 

Latterlig 
Distriktskvoten er ikke forbeholdt Finnmark Fisk, men kan kjøpes av de fleste mottakene i regionen. Daglig leder på Nordkyn Seafood, Oddvar Jenssen, sier at så lenge det ikke er bearbeidingsplikt til kvoten, blir den heller ikke bearbeidet. Han tror ikke fisken blir sendt til Båtsfjord, men til Polen eller andre produksjonsland.

--Jeg har holdt på med dette i 40 år, og dette er en klassiker. Det er det samme som skjedde med trålpliktene: Politikerne lager fine regler, men så kommer det ikke én fisk på land. Dette er helt forferdelig. Selv om vi som bedrift kan tjene noen kortsiktige kroner på dette, er det ikke i tråd med det samfunnet er tjent med, sier Jenssen til Fiskeribladet.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS