Samuelsen håper på tilslutning for Sp-forslag på Stortinget
Elverkssjef Oddbjørn Samuelsen. (Arkivfoto)

Samuelsen håper på tilslutning for Sp-forslag på Stortinget

Representantforslag levert inn på Stortinget, et forslag Repvåg Kraftlag håper blir vedtatt.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 13.12.2017 01:30

Oddbjørn Samuelsen, elverkssjef i Repvåg Kraftlag, håper representantforslaget fra Marit Arnstad, Ole André Myhrvold, Sandra Borch og Nils T. Bjørke om endringer i energiloven om krav om funksjonelt skille, får tilslutning på Stortinget. 

Senterpartirepresentantene ønsker at Stortinget skal be regjeringen legge frem forslag til lovendring som ivaretar de mindre nettselskapene og der det i kravet om funksjonelt skille legges til grunn at nettselskap med under 30 000 abonnenter gis fritak. Senterpartirepresentantene foreslår også at Stortinget skal be regjeringen gi nettselskap som drifter flere naturlige monopol i samme selskap unntak fra kravet om funksjonelt skille.

Forslagsstillerne viser til at det i dag er om lag 145 nettselskap i Norge, hvorav mange av disse er små, lokale og kommunalt eide selskap. Dette er en modell som har vært avgjørende for bygging og drift av infrastruktur i hele landet. Omstruktureringen som lovendringen forutsetter, er, slik forslagsstillerne ser det, i hovedsak ideologisk fundert. Videre mener forslagsstillerne at lovendringen er egnet til å svekke det lokale eierskapet og undergrave modellen for organisering og drift av nettselskap i Norge. Omstruktureringen innebærer, etter forslagsstillernes syn, også en risiko for redusert beredskap og at landets sikkerhet for strømforsyning svekkes.

Oddbjørn Samuelsen, elverkssjef i Repvåg Kraftlag, håper representantforslaget får flertall på Stortinget. 
--Det vil lette hverdagen for oss. Vi slipper å bli påført administrative kostnader som ikke generer merverdi for selskapet, sier Samuelsen til Radio Nordkapp. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS