Krever at ordføreren holder valgløftet
Gjesvær-elever stoler ikke på politikerne. (Arkivfoto)

Krever at ordføreren holder valgløftet

Brev til politikere fra elever ved Gjesvær skole.
Nordkapp-budsjettet 2018
Raymond Elde
Publisert : 29.11.2017 21:59

I et brev til ordføreren krever elevene ved Gjesvær skole at Arbeiderpartiet holder valgløftet om å opprettholde Gjesvær skole.

Rådmannen og innstillingen fra formannskapet foreslår å flytte ungdomsskolene elevene fra Gjesvær til Honningsvåg for å spare penger.

--Hjemplassen vår dør, ingen vil flytte hit når det ikke er barnehage og skole. Det blir tomt for folk og plassen dør. Foreldrene truer med å flytte ut av Nordkapp kommune hvis skolen flyttes, skriver ungdomsskoleelevene i en e-post underskrevet av David Vian, Marcus Walsøe, Pimtawan Sonhom og Natthawat Sonhom.

I dag er det syv elever igjen ved Gjesvær ungdomsskole. De nåværende elvene mener det er unødvendig å stenge skolen nå, men frykter at politikerne i kommunen vil gjør nettopp det.

--Vi stoler ikke på politikerne, vi tror de blir å legge ned hele skolen fordi det blir bare to elever igjen på Gjesvær skole, vi stoler ikke på dere politikere lengre. Dere gikk til valg for to år siden om å verne oss i fire år, uttaler elevene.

I en debatt i Radio Nordkapp har Kjell Valter Sivertsen, gruppeleder og varaordfører, sagt at Arbeiderpartiet ikke kan gå inn for rådmannens forslag fordi man gikk til valg på å bevare skolen.

Alle lokalpartiene lovet i kommunestyrevalgkampen for to år siden at kommunen ikke skulle legge ned Gjesvær skole denne valgperioden.


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS