Grieg Seafood har anmeldt skadeverk på merdene i Vedbotn
Glass i merder i Vedbotn. (Illustrasjonsfoto)

Grieg Seafood har anmeldt skadeverk på merdene i Vedbotn

Grieg Seafood er skremt over utviklingen med kriminelle handlinger knyttet til en lovlig etablering i Vedbotn.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 06.10.2017 15:12
Sist oppdatert : 06.10.2017 15:17

Fredag sendt Grieg Seafood en anmeldelse til politiet i Finnmark etter at det ble funnet knust glass i to av seks merder i Vedbotn.

--I dag har vi anmeldt et forsøk på å skade anlegget vårt i Vedbotn. Vi registrerer at vi har funnet knust glass i to av de seks merdene. Forholdet oppdaget vi under røkting av fisk 4. oktober. Da registrerte de ansatte glass i håven de heiser opp fra bunnen. Torsdag fikk vi umiddelbart satt i gang dykking for å gjøre full sjekk av alle merdene for å se om vi finner mer, sier Roger Pedersen, til iFinnmark.

Det knuste glasset kunne skåret hull på merdene og laksen kunne ha rømt.

--Man må fysisk ut med båt for å kaste glasset. For oss er det helt utelukket at dette skulle ha havnet i de to merdene ved et uhell. Det er målrettet og gjort ved fullt overlegg. Det er det ikke i tvil om. Det er både flasker og annen type glass det er snakk om, sier Pedersen.

--Vi er skremt over utviklingen saken tar. Vi har en fullt lovlig etablering i Vedbotn i tråd med kommuneplanen til Nordkapp og alle tillatelser er på plass. Vi er sjokkert over å se at det går fra å være protestaksjoner og folk som ikke setter pris på at vi etablerer oss til at man nå er i ferd med å begå kriminelle handlinger. Dette har det ikke vært sett mange tilfeller av i havbruksnæringen. Det samme miljøet som har vært aktivt imot etableringen har vært opptatt av miljøet og hensynet til miljøet rundt Vedbotn. Vi registrerer plutselig at det ikke bekymrer dem. Dette kunne bidratt til en rømming, sier Pedersen, som kan fortelle at det står 150.000 fisk i hver av merdene.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS