Seppoladalen har vann igjen
Den

Seppoladalen har vann igjen

Lørdag kveld like før klokken 21 fikk Sildreveien og Skytterveien vannet tilbake. Da hadde neste 100 leiligheter vært uten vann i ett døgn og seksten timer. Kokevarslet er opphevet.
Radio Vannlaus
Raymond Elde
Publisert : 03.09.2017 09:47

lørdag 2. september kl. 20:45
Klokken 20:30 startet teknisk sektor arbeidet med å slippe vannet ut på vannledningsnettet i Skytterveien og Sildreveien i Seppoladalen. Abonnenter i Øvre Storbuktvei vil også få vann etter hvert.
Har du brunt vann i springen skal du bare la det renne så vil det etter hvert blir klart. Det kan også lønne seg å rense alle siler.

lørdag 2. september kl. 19:00
Lørdag kveld var mannskapene fra teknisk sektor i gang med å meisle ut hullet slik at man får plass til det nye røret i området ved Skytterveien 49.
Når dette røret er på plass er om lag 20 meter av hovedvannledningen til Seppoladalen skiftet ut. Beregninger Radio Nordkapp har foretatt anslår at om lag 100 leiligheter i Seppoladalen har vært uten vann siden fredag morgen.

lørdag 2. september kl. 15:05
Lørdag ettermiddag jobbet man for fult må å avdekke den delen av hovedvannledningen som ligger nærmest vannkummen. Arbeidet er vanskelig fordi ei stikkrenne krysser Skytterveien like over hovedvannledningen og pumpeledningen. Når disse fire meterne med rør er skiftet er det neste 20 meter som er byttet ut i løpet av det siste døgnet.

lørdag, 2. september kl. 12:50
Ved 12:30-tiden ble det forsøkt å åpne vannforsyningen til Seppoladalen, men fortsatt var det lekkasjer i Skytterveien. Det betyr at ytterligere 4 meter av hovedvannledningen må skiftes. Dermed har det vært minst fire feil på ledningen.
Nordkapp kommune beklager de ulemper dette får for abonnentene..

lørdag, 2. september kl. 11:40
Klokken 11:30 var et nytt rør gjort klart for å skjøtes inn i hovedvannledning.
Hvis det ikke er ytterligere ukjente lekkasjer på ledningen så skal det ikke være mange timer før alle har vannet tilbake.

lørdag, 2. september kl.09:45
Lørdag morgen klokken syv startet arbeide opp igjen. Mannskapene fra teknisk sektor og Nordkapp maskin er i gang med å avdekke nye seks meter av hovedvannledningen i Skytterveien. Det betyr at 12 meter må skiftes i tillegg til skadene i vannkommunen som Honningsvåg mekaniske verksted utbedret fredag.

I og med at den skadde vannledningen ligger i samme grøft som pumpeledningen fra Skipsfjorden til høydebassenget må man gå fram med stor varsomhet av hensyn til mannskapenes sikkerhet og forsyningen til Honningsvåg.

Teknisk sektor har lagt ut to slanger ved brannstasjonen og messa i Turngata/ Rådhusgata der alle i Seppoladalen kan hente vann.
Harry Elvebakken i Skytterveien 27 har fått fylt to store tanker med vann. Her kan beboerne i Seppoladalen hente vann. Ikke drikkevann.

fredag 1. september kl.23:40
Like etter klokken 23 åpnet vannforsyningen til Seppoladalen. Da ble det oppdaget en ny lekkasje på hovedvannledningen i Skytterveien. Dermed er det tre skader på ledningen og ikke to slik man regnet med.

Lørdag morgen starter arbeidene med å avdekke og reparere den tredje skaden på vannledningen. Det betyr at Sildreveien og Skytterveien ikke har vann før lørdag ettermiddag.

fredag 1. september kl. 20:40
Mannskaper fra Teknisk sektor og Nordkapp maskin har fredag kveld fått avdekket og fjernet den skadde vannledningen i Skytterveien. I løpet av kvelden vil det nye røre bli satt på plass og tildekket.

Personell fra Honningsvåg mekaniske verksted har brukte fredagen til å lage rør som erstattet det skadene i vannkummen i Skytterveien. Fredag kveld jobbe de med å få røret på plass og tilkoblet..

Det er ikke lengre behov for å koke drikkevannet. Er vannet misfarget så er bare å la det renne.

fredag 1. september kl 13:00
Teknisk sektor begyte å levere vann fra høydebassenget til abonnenter i Honningsvåg og Storbukt fredag ettermiddag.
Skaden til Seppoladalen vil ta lengere tid å reparere så det er vanskelig å si når de har vannet tilbake trolig..

fredag 1. september kl. 07:51
Det er flere skader på vannledningen. Flere brudd på vannledningen til Seppoladalen. Den andre skaden er inne i kummen som fordeler vannet til Honningsvåg/ Storbukt og Seppoladalen.

fredag 1. september 07:43
Det er vann ved Nordkapp maritime fagskole og Nordkapp videregående skole så her går drifta som normalt i dag, skriver rektor Eli Skille i en SMS til Radio Nordkapp.

fredag 1. september kl. 07:36
På grunn av vannmangel må Nordkapp barnehage i Seppoladalen stenges fredag
Honningsvåg skole har vann så alle skal møte på skole som normalt, skriver Oppvekstsjef Mads Stian Hansen i en SMS til Radio Nordkapp.

fredag 1. september kl. 07:00
Brudd på hovedvannledningen ved Honningsvåg vannverk fører til at hele Seppoladalen er fri for vann. 
Alle fra flyplassen til Juldagsnesset har dårligere vanntrykk eller er fri for vann.
Teknisk sektor har koblet inn Sifi vannverk.

Bruddet oppsto fredag 1. september etter klokken 04:30, i området Skytterveien 49.  Like nedenfor der det var brudd på hovedvannledningen 14. juni 2017. All vannforsyning ut fra høydebassenget måtte stoppes.
Det er meldt om skader i kjellere og kommunale veier på grunn av de enorme vannmegnde som fosse ut ned mot Storbukt.


 


Annonse:
http://www.nordkapp.kommune.no/index.php?cat=2925
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS