Nå er det høysesong for lynnedslag
Vi har startet på årstiden med mye lyn og torden, vær som ødelegger datamaskiner, fjernsyn og frysere i hopetall. (Foto: Tryg Forsikring)

Nå er det høysesong for lynnedslag

Det er mulig å gjøre enkle tiltak for å hindre skader, ifølge Tryg Forsikring.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.07.2017 23:30

Juli er måneden for lyn og torden. Været tar knekken på på datamaskiner, fjernsyn og frysere i hopetall. I fjor betalte norske forsikringsselskap ut 205 millioner etter skader fra lynnedslag, viser tall fra Tryg Forsikring.

--Tallene viser samlet utbetaling fra forsikringsbransjen, både til private hjem og bedrifter. Utbetalingene er høye, og det er blitt en årlig tradisjon når det lyner og tordner i sommermånedene, forteller pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring i en pressemelding. 

Statistisk sett vil drøyt 2000 private husstander bli rammet av lynnedslag i juli og august. Det er nå det er høysesong for lyn og torden i Norge. Skadene etter lynnedslag blir kostbare for forsikringsselskapene, og mange nordmenn vil miste viktig data og få ødelagt elektronikk. 

--Skader som følge av lynnedslag skaper mye ekstra arbeid for de som blir rammet, men med enkle tiltak kan de unngås, sier Steen.

Begynn med å trekke ut støpsler på alt som ikke trenger å stå tilkoblet mens du er på ferie, trekk også ut antenne, telefon og internettkabler, da er mye gjort, ifølge Tryg Forsikring.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS