Krav til framkommelighet også om vinteren
Geir Ove Bakken, ønsker evaluering av driftskontraktene for å eventuelt tilpasse der det er behov. (Illustrasjonsfoto)

Krav til framkommelighet også om vinteren

Ifølge vegvesenet er det brøytet nesten tre og en halv million kilometer på riks- og fylkesveiene denne vinteren, det vil si 15 prosent mer enn året før.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.06.2017 05:25

Finnmark fylkeskommune mener kommunikasjonene skal fungere også om vinteren. 

--Framkommelighet og forutsigbarhet er viktig for næringsliv hele året. Bedrifter skal kunne sende og motta varer også på vinteren. Folk skal komme seg til lege, på shopping, på idrettsarrangement og på ferie, og da er det nødvendig at veiene er åpne. 

Dette sier hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken i Finnmark fylkeskommune som en kommentar til at det sist vinter var flere stengninger på vegnettet i fylket enn det vi har vært vant til. I følge Statens vegvesen har det på sentrale fjelloverganger vært to til tre ganger så mange stengninger som i fjor.

Snørik vinter
--Når det nå har vært en lang og snørik vinter som har ført til mange stengninger på viktige veier ut av fylket, er det viktig at vi tar ei evaluering av driftskontraktene for å eventuelt tilpasse der det er behov. Jeg forutsetter at Statens vegvesen gjør de nødvendige tilpasninger på kontraktene for å bedre vintervedlikeholdet, og at entreprenørene blir fulgt opp tilstrekkelig, sier Bakken.

Må følges opp
--Det hjelper ikke folk i Finnmark at entreprenørene får en økonomisk smekk, Statens vegvesen må sørge for at kravene til brøyting følges opp, sier Bakken, som legger til at vi har vært bortskjemt med snille vintre de senere årene.

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS