73 kystkommuner går ut mot Sandberg
Ordførere ønsker produksjonsavgift og mener fiskeriminister Per Sandberg må gjennomføre Stortingets vedtak. (Illustrasjonsfoto)

73 kystkommuner går ut mot Sandberg

Kystordførere mener fiskeriministeren trenerer et stortingsvedtak.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 21.06.2017 01:30

Landets kystordfører reagerer sterkt på at fiskeriminister Per Sandberg stiller seg negativ til ny lakseavgift. 

--Han må følge opp Stortingets vedtak, krever ordførere i 73 kommuner.

Styret Nettverk fjord og kystkommuner går ut mot Per Sandbergs (Frp) siste utspill om gjennomføringen av den nye produksjonsavgiften for laksenæringen. 

Trenerer vedtak
--Vi oppfatter Sandbergs uttalelser som et forsøk på å trenere et stortingsvedtak i en sak der regjeringspartiene gikk på et nederlag, sier styreleder Ole Laurits Haugen og resten av styret.

Det var før helgen Per Sandberg uttalte til Fiskeribladet at det ville bli vanskelig å gjennomføre den nye produksjonsavgiften innen tidsfristen juli neste år. Han stritter imot forslaget, og mener ordningen ville ta livet av arbeidsplasser på kysten.

Dette sa han forrige uke: - Vi har ikke hjemmel til å innkreve en slik avgift i dag, og en lovendring med høring av et lovforslag tar tid. Det er ikke mulig å få gjort dette i den alminnelige budsjettprosessen, sier Sandberg til Fiskeribladet

Det er blant annet dette de 73 kystkommunene reagerer på.

--Regjeringspartiene vedtok en flypassasjeravgift som skulle innføres innen 1. april 2016. Da hørte vi ingen som snakket om tidspress, til tross for at også denne saken måtte på høring, sier Haugen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS