Personlige bilskilt
Snart vil det være mulig å se biler med personlige bilskilt. (Illustrasjonsfoto)

Personlige bilskilt

Torsdag kan du bestille personlige bilskilt.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 12.06.2017 23:30

Vegdirektoratet har fastsatt forskriftsendringer som gjør det mulig å bruke personlige kjenne­merker på biler i Norge, og fra 15. juni klokken 11 kan man søke om å få tildelt slike kjennemerker på vegvesen.no.

Bileiere kan søke om en personlig bokstav- og tallkombinasjon, som de vil få enerett til for en periode på ti år av gangen. Prisen for personlige kjennemerker blir 9 000 kroner, og over­skuddet skal gå til trafikksikkerhetsformål.

Biler som innvilges personlig kjennemerke, vil fortsatt være tilknyttet et vanlig kjennemerke, blant annet av hensyn til toll og avgiftsberegning og eventuell bruk i utlandet.

Det er visse begrensninger i retten til å velge tegnkombinasjon på personlig kjennemerke, blant annet for å unngå tegn­kombinasjoner som er støtende eller til ulempe for noen. Det er bileieren som er ansvarlig for at den valgte tegn­kombinasjonen er i orden i den sammenheng.

Det kan være vanskelig med automatisk avlesning av personlige kjennemerker. Det er derfor satt et krav om bombrikke ved bruk av slike kjennemerker, ifølge Regjeringen.no. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS