Enklere å få lån for vekstbedrifter
Innovasjon Norge og Det europeiske investeringsfondet (EIF) har inngått avtaler som sikrer 1,2 milliarder kroner i finansiering til norske vekstselskap. (Illustrasjonsfoto)

Enklere å få lån for vekstbedrifter

Avtaler mellom Innovasjon Norge og Det europeiske investeringsfondet har blitt underskrevet.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 13.05.2017 03:45

Det blir enklere å få lån for nyopprettet vekstbedrifter. 

Små og mellomstore bedrifter kan få innovasjonslån fra Innovasjon Norge. Regjeringen foreslår å øke Innovasjon Norges ramme for innovasjonslån med 300 millioner kroner. Det betyr at Innovasjon Norge kan låne ut mer penger til bedrifter, ifølge Regjeringen.no

Formålet med avtalen er å øke lånetilgangen for innovative bedrifter og bedrifter i sterk vekst. Med garantiene fra EIF i ryggen kan Innovasjon Norge gi flere små og mellomstore bedrifter lån. I tillegg kommer noen utvalgte kommersielle banker til å få garantier som gjør at de kan påta seg større risiko på lån til bedrifter i vekstfase, melder Innovasjon Norge på eget nettsted. 

Avtalen innebærer at Innovasjon Norge årlig kan låne ut 1,2 milliarder kroner til innovative vekstbedrifter og ny-oppstartede bedrifter. 

Avtalene ble undertegnet torsdag formiddag, avtaler mellom Innovasjon Norge og Det europeiske investeringsfondet (EIF). 

EIF er en del av Den europeiske investeringsbanken. Målet for EIF er å støtte oppstartsbedrifter, små og mellomstore virksomheter i Europa finansielt. EIF utvikler ordninger for venturekapital, garantier og mikrofinansieringsordninger for disse bedriftene.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS