Søk samiske midler i jubileumsåret 2017
Den samiske ungdomsorganisasjonen Noereh! arrangerte flere tiltak i forbindelse med Sápmi Pride 2016 i Kautokeino. Tiltakene fikk støtte fra Finnmark fylkeskommunes midler til samiske formål. (Foto: Mads Suhr Pettersen/Noereh)

Søk samiske midler i jubileumsåret 2017

Også i år oppfordres lag, foreninger og privatpersoner til å søke midler til samiske formål til å styrke og synliggjøre det samiske i Finnmark.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 11.01.2017 13:33

Finnmark fylkeskommune markerer i 2017 hundreårsjubileet for det første samiske landsmøtet med blant annet kunstneriske bidrag og prosjektmidler til samiske formål.

I 2017 markeres en viktig begivenhet i samefolkets historie - hundreårsjubileet for det første allsamiske landsmøtet. Dette landsmøtet fant sted i Trondheim 6. februar 1917 og markerer begynnelsen på samenes kamp for demokrati, rettferdighet og mangfold.

Hundreårsjubileet i Finnmark
Finnmark er et fylke med stor samisk befolkning. Derfor vil Finnmark fylkeskommune markere jubileumsåret både med kunstneriske bidrag til markeringsuken i Trondheim og andre deler av året, samt med prosjektmidler til tiltak og prosjekter som bidrar til styrking og synliggjøring av samisk språk og kultur i hele Finnmark. Vi oppfordrer lag, foreninger og privatpersoner til å søke om midler til tiltak for å styrke og fremme samisk språk og kultur i Finnmark.

Deltakelse og mangfold
Målet med jubileumsåret 2017 er å markere og formidle kunnskap om samene og samisk kultur i et hundreårsperspektiv, og å bidra til deltakelse og engasjement for mangfold, rettferdighet og demokratisk utvikling. Jubileet markeres også nasjonalt med en jubileumsuke i Trondheim 5. - 12. februar og med markeringer året gjennom over hele landet. På tråante2017.no kan du lese om de nasjonale arrangementene i forbindelse med Tråante 2017.

Midler til styrking av det samiske i Finnmark
Midler til samiske formål er en søkerbasert ordning for tiltak og prosjekter som skal bidra til å styrke og synliggjøre samisk språk og kultur i Finnmark. Ordningen har barn og unge som hovedmålgruppe.
Fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik mener det er viktig at Tråante 2017 også markeres i hele Finnmark:

--Tråante 2017 er en utmerket anledning til å sette demokrati, mangfold og det samiske perspektivet på dagsorden både nasjonalt og her i Finnmark. Som det største samefylket er det naturlig at det også skjer ting i Finnmark i forbindelse med jubileet, sier Vassvik. 

--Grasrotprosjekter er svært viktige for å synliggjøre det samiske, og spesielt viktig er de i 2017 når vi markerer en viktig historisk hendelse. Midlene til samiske formål legger vekt på økt deltakelse og involvering i samisk kultur, særlig blant barn og unge i fylket vårt. Derfor ønsker vi å oppfordre lag, foreninger og privatpersoner til å søke om prosjektmidler til gode prosjekter og tiltak med fokus på styrking av det samiske i Finnmark, sier Vassvik. 

På siden fylkeskommunens nettsted kan du lese mer om Finnmark fylkeskommunes midler til samiske formål og finne digitalt søknadsskjema.

Andre bidrag til jubileet
Samefolkets dag og hundreårsjubileet markeres også rundt omkring i Finnmark fylkeskommunes virksomheter i hele fylket. I tillegg turnerer Scene Finnmark med en jubileumsforestilling og er også med på å arrangere stykket "Viddorna inom mig" av komponisten Svante Henryson til tekster av Nils-Aslak Valkeapää, som skal framføres i Nidarosdomen under jubileumsuka og senere i Nord-Norge.

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS