Det finnes ikke noe kompromiss for LOVESE
Gjenvalgt leder i Natur og Ungdom, Ingrid Skjoldvær.

Det finnes ikke noe kompromiss for LOVESE

Kampen mot oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, er viktig for Natur og Ungdom.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 11.01.2017 11:30

Natur og Ungdoms landsmøte gjenvalgte Ingrid Skjoldvær til leder for organisasjonen i 2017. 

Ingrid (23) kommer fra Sortland i Vesterålen, og har vært leder i 2016. Hun skal nå lede organisasjonen inn i et år der Natur og Ungdom fyller 50 år, og gjør seg klar til å vinne kampen for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja en gang for alle i året som kommer.

--Natur og Ungdom fyller 50, og har vunnet mange slag for miljøet oppigjennom åra. Men vi har ennå en stor jobb å gjøre. Politikerne prater med flotte ord om klima, men sluntrer unna ansvaret for å gi oss som er unge en levelig framtid. I 2017 må miljøet settes på dagsorden. Natur og Ungdom skal saksøke staten for oljeboring i Arktis, stanse en ny rullebane på Gardermoen og hindre gruvemafiaen å dumpe giftig gruveslam i de verdifulle fjordene våre, sier Ingrid Skjoldvær. 

Debatten om oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja har blusset opp igjen og blir en aktuell sak i årets valgkamp. Arbeiderpartiet er splittet i saken, og skal ta stilling på til spørsmålet på landsmøtet sitt i april. De siste dagene har det blitt snakket om et kompromiss hvor bare deler av områdene blir åpnet. Dette reagerer den nyvalgte Natur og Ungdom-lederen på:

--Det fins ikke noe kompromiss for framtida vår! Dette er våre mest verdifulle og sårbare havområder, og gir oss tusener av fornybare arbeidsplasser i fiskeri og reiseliv. Etter 15 år med kunnskapsinnhenting tilsier alle miljøfaglige råd at olja i disse områdene må bli i bakken. Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet må droppe oljeskylappene og gi oss et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja en gang for alle, sier Ingrid Skjoldvær.

(Pressemelding fra Natur og Ungdom)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS