Nei til regjeringens økte avgifter overfor fiskerinæringen
Fylkestinget i Troms og Finnmark vil ikke ha nye avgifter for fiskerinæringen. (Illustrasjonsfoto)

Nei til regjeringens økte avgifter overfor fiskerinæringen

Arbeiderpartiet og Senterpartiet fremmet forslag til uttalelse i fylkestinget i Troms og Finnmark.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.03.2021 23:30

Fylkestinget i Troms og Finnmark konstaterer at regjeringen, med støtte fra Frp, innfører nye avgifter for norsk fiskerinæring. Det er innført en kontrollavgift på 42 millioner. Det er vedtatt en ny avgift på fisk som skal legges fram denne våren på 100 millioner kroner.

Fylkestinget mener det er uakseptabelt og distriktsfiendtlig å innføre avgifter som kun har formål om å hente inn penger til statskassen. FrP, Høyre, KrF og Venstre har besluttet å fjerne den reduserte satsen på CO2-avgiften for fiskeri. Regjeringen og støttepartiet FrP har også bestemt seg for å fase ut kompensasjonsordningen for CO2-avgift i fiskeriene. I tillegg har regjeringen foreslått å tredoble CO2-avgiften, noe som vil ramme fiskerinæringen sterkt. Regjeringen har ikke foreslått kompenserende tiltak, heter det i en uttalelse fra fylkestinget. 

Fylkestinget ser på fisk som klimavennlig og sunn mat som det ikke er noen grunn til å skatte i hjel slik Høyre, FrP, KrF og Venstre legger opp til. Fylkestinget mener det må mobiliseres langs hele kysten mot de nye og økte avgiftene på fiskeri. Det er ingen grunn til å pålegge distriktsnæringen særskatter.

Forslaget til uttalelsen som fikk tilslutning av fylkestinget, ble fremmet av Gunnleif Alfredsen (Sp) og Kristin Røymo (Ap). 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS