Ikke reis til Oslo
Statsforvalteren i Troms og Finnmark Elisabeth Vik Aspaker. Foto: Marius Fiskum

Ikke reis til Oslo

Statsforvalteren anbefaler innbyggerne i Troms og Finnmark å unngå reiser til de ti kommunene som er berørt av utbruddet med det muterte viruset.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 23.01.2021 14:24
Sist oppdatert : 23.01.2021 15:01

Utbruddet av det muterte viruset i Indre Follo kommune viser alvoret i pandemisituasjonen. Myndighetene har i samarbeid med kommunene iverksatt kraftige tiltak som gjelder for ti kommuner; Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

Smittesituasjonen i kommunene i Troms og Finnmark er for tiden gunstig. Våre kommuner har gjort en stor innsats for å slå ned utbrudd og følger opp TISK-strategien (testing, isolering, smittesporing, karantene) på en svært god måte. Samtidig melder kommunene om betydelig slitasje på helsepersonell.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark mener det er viktig at smittevernet i fylket fortsatt holdes under god kontroll, slik at helsetjenesten i kommunene har nødvendig kapasitet til å gjennomføre og trappe opp vaksinering etter hvert som det blir flere vaksiner tilgjengelig.

Unngå reiser til de ti kommunene
Med bakgrunn i dette vil Statsforvalteren i Troms og Finnmark anbefale innbyggerne i våre kommuner å unngå reiser til de 10 kommunene i Oslo og Viken der det nå er satt inn ekstra kraftige tiltak for å kunne slå ned utbruddet av det muterte viruset. 

Statsforvalterens anbefaling er et føre var tiltak for å minimere risikoen for at det muterte viruset kommer til oss og for å bidra til at kommunehelsetjenesten har de nødvendige ressurser til å gjennomføre vaksinering som planlagt.

(Pressemelding Statsforvalteren Troms og Finnmark)


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS