Befolkningen ønsker strenge smitteverntiltak
Bjørn Arild Gram, styreleder i KS .

Befolkningen ønsker strenge smitteverntiltak

KS har fått utført en undersøkelse om smitteverntiltakene.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.11.2020 21:25

Over 80 prosent av oss mener at kornoatiltakene bør bestå som i dag eller økes. Folk flest stoler også på at det er tilstrekkelig kapasitet til koronatesting i kommunen og stoler på informasjonen de får fra kommunen, viser en undersøkelse fra KS.

30 prosent av de spurte mener at omfanget av smitteverntiltak bør økes, mens 55 prosent mener at tiltakene i egen kommune bør bestå som i dag. Ni prosent mener de bør reduseres.

Undersøkelsen viser også at folk flest har økende tillit til at kommunen kan tilby en koronatest. 84 prosent tror kommunen har kapasitet til dette, noe som er en økning på nesten 20 prosentpoeng siden august i år. Andelen som har tillit til dette er noe høyere blant yngre enn eldre.

--At så mange har så høy tillit til både tiltak og informasjon er den beste tilbakemeldingen kommunene kan få i en situasjon som fortsatt er krevende for mange, sier Bjørn Arild Gram, styreleder i KS, i en pressemelding. 

Målingene er gjort av Opinion i Norsk Koronamonitor for KS. Spørsmålene er stilt til et landsrepresentativt utvalg av befolkningen i uke 47.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS