Nå blir det løsning for kombikai på Ingøy
Fra venstre: Kristina Hansen, fylkesråd for samferdsel, og fylkesrådets nestleder Anne Toril Eriksen Balto.

Nå blir det løsning for kombikai på Ingøy

Rom for kombikai på Ingøy i fylkeskommunens budsjett.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.11.2020 01:35

Fylkesrådet går inn for at det blir kombikailøsning på Ingøy i Måsøy kommune. 

I juni 2020 ble prosjektet satt på vent i budsjett- og økonomiplan, og det ble gjennomført en utredning for et billigere alternativ. I handlingsprogram for infrastruktur 2021-2024 fremgår det at kombikaien er et av tiltakene som er prioritet. Det vil bli oppstart i 2021 og sluttført i 2022.

--Det er svært viktig å få på plass en moderne kailøsning på Ingøy, og jeg er glad for at dette prosjektet endelig kan realiseres. Etter prosjektet ble satt på vent, har det vært et sterkt lokalt engasjement for at prosjektet måtte realiseres. Jeg har vært i god dialog med ordfører og innbyggere, og besøkte Måsøy kommune og Ingøy 7.juli. Det sier Kristina Hansen (AP), fylkesråd for samferdsel, i en pressemelding. 

Fylkesrådet har gjennom arbeidet med budsjettet funnet rom for prosjektet.  

--Det er på tide at vi får bygget en fergekai på Ingøy i Måsøy kommune», sier fylkesrådets nestleder Anne Toril Eriksen Balto (SP), som også er svært opptatt av at Ingøy får en ny kombikai. 

--Dette vet jeg har vært en viktig sak for innbyggere i Måsøy, og det har vært et langvarig og stort engasjement i saken over mange år. Dette er virkelig en gladnyhet til alle innbyggere og alle som har engasjert seg i saken, sier Balto.

--Fra sommeren 2021 vil det også være et splitter nytt fartøy som betjener Måsøy-sambandene og Ingøy. Innen to år er det både nytt fartøy og kailøsning for innbyggerne på Ingøya», avslutter fylkesråden for samferdsel. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS