Mener Sametinget må ta ansvar for reiselivet
Ronny Willhelmsen, AP i Sametinget.

Mener Sametinget må ta ansvar for reiselivet

Ronny Wilhelmsen mener Sametinget bør hjelpe de minste reiselivsbedriftene.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.10.2020 16:00

Bargiidbellodat foreslår at Sametinget hjelper reiselivsbedriftene. Parlamentarisk leder i Bargiidbellodat (APs sametingsgruppe) Ronny Wilhelmsen er bekymret for at små samiske reiselivsbedrifter ikke skal klare seg gjennom pandemien.

--De minste bedriftene virker ikke å treffes så godt av eksisterende støtteordninger. Det går særlig utover de samiske reiselivsbedriftene, som ofte er små, sier Ronny Wilhelmsen i en pressemelding. 

Bargiidbellodat foreslo derfor at Sametinget tar opp problemstillingen som ny sak. Forslaget fikk flertall og ble oversendt Sametingsrådet for behandling. Covid-19 sprer seg fortsatt, og Bargiidbellodat frykter forverring av problemene for reiselivet inn i 2021.

--Sametinget har muligheten og et ansvar for å hjelpe små reiselivsbedrifter, og vi forventer at de leverer på dette punktet, sier Wilhelmsen.

Wilhelmsen er glad for støtten fra flertallet, og påpeker at krisen langt på nært er over. Han peker på at virkemidlene ikke ser ut til å treffe de små samiske reiselivsbedriftene.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS