Mener fylkessammenslåing er som fryktet i øst
Fylkesrådet i Troms og Finnmark, politikere Fagforbundet Finnmark mener har det overordnede ansvaret for sammenslåingsprosessen. (Arkivfoto)

Mener fylkessammenslåing er som fryktet i øst

Fagforbundet Finnmark mener det er lav tillit til ledelsen i den nye fylkeskommunen i øst.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.09.2020 01:35

25. mai 2020 sendte Fagforbundet Finnmark et notat til fylkesrådet i Troms og Finnmark. Notatet beskrev sammenslåingsprosessen for ansatte i øst og Vadsø, og gav et skremmende bilde av hva som var i ferd med å skje.

2. september 2020 mottok fylkesrådet nok et notat fra Fagforbundet. Notatet tar opp de samme problemstillingene som ble framført i mai og viser at det dessverre er lite positiv utvikling å vise til på mange av områdene. 

Notatene er utarbeidet på bakgrunn av tilbakemeldinger fra ansatte på ulike nivåer og avdelinger i fylkeskommunens avdeling i Vadsø og beskriver en arbeidshverdag preget av uro, frustrasjon og usikkerhet. Ansatte opplever mangelfulle medbestemmelsesprosesser, lite reell inkludering og elendig informasjonsflyt i det som er i ferd med å utvikle seg til en byråkratisk, gammeldags organisasjon med mange lederledd og lite åpenhet.

Tilliten til ledelsen er lav i øst, etter at man gjentatte ganger har sagt fra om hva som skjer via ulike kanaler, uten å bli hørt. Den skjeve maktbalansen mellom øst og vest og den subtile nedbyggingen av Finnmark er tydelig kommunisert til administrativ og politisk ledelse, ifølge en pressemelding fra Fagforbundet Finnmark. 

Fagforbundet mener at fylkeskommunens avdeling i Vadsø ikke hensynstas i sammenslåingsprosessen, til tross for politikernes tydelige lovnader om ikke å bygge ned kompetanse i øst.  Fagforbundet er kjent med at flere ansatte i øst søker andre jobber grunnet misnøye med sammenslåingsprosessen som har medført tap av ansvar og arbeidsoppgaver og en ny ledelseskultur som ikke oppleves som lydhør, tilstedeværende eller inkluderende.

Fylkesrådet med sine fem politikere har det overorda ansvaret for sammenslåingsprosessen og Fagforbundet er tydelige på hvilke grep som må tas for å endre en retning som er totalt ødeleggende for Finnmark. 

--Det er helt uakseptabelt at Vadsø og Finnmark til stadighet taper interne fylkeskommunale maktkamper med Troms. Sammenslåingsprosessen skjer ikke i henhold til fylkesrådet politiske plattform og Fagforbundet velger å ta ansvar og si fra. Situasjonen er uholdbar og det er Finnmark som er den store taperen i et maktpolitisk spill om ressurser, kompetanse og midler, sier Bjørg Tapio, leder for Fagforbundet Finnmark, i pressemeldingen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS