En skandale som aldri skulle ha skjedd
Arbeiderpartiets Eva Kristin Hansen ønsker at Stortinget skal ta del i oppryddingen. (Illustrasjonsfoto)

En skandale som aldri skulle ha skjedd

Utvalgets rapport understreker det vi allerede visste, ifølge Arbeiderpartiets Eva Kristin Hansen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 04.08.2020 20:00

Arnesen-utvalget som fikk i oppgave å gjennomføre en gransking av trygdeskandalen leverte sin rapport i dag. Stortingsrepresentant og medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen for Arbeiderpartiet, Eva Kristin Hansen, mener rapporten understreker alvoret i saken.

--Utvalgets rapport understreker det vi allerede visste: Dette er en skandale, og åpenbart en enorm påkjenning for alle som urettmessig har mistet hus og hjem eller til og med sonet en dom i fengsel. Det er mange som har begått feil i denne saken, men i dag tenker jeg først og fremst på de som er rammet, sier Eva Kristin Hansen i en pressemelding. 

I utvalgets rapport peker de på hvordan manglende kommunikasjon mellom direktorat og departement er en av årsakene til at feilen ikke ble avdekket. 

--Utvalget beskriver en kommunikasjonssvikt mellom flere ulike aktører, og peker på den manglende dialogen mellom direktoratet og departementet som den mest groveste. Dette er svært alvorlig, særlig når vi vet at det er vanlige folk som har betalt en høy pris for denne svikten. Dette må ikke få skje igjen, understreker Hansen. 

Hun mener også det er naturlig at rapporten oversendes Stortinget, slik at nasjonalforsamlingen kan få ta del i oppryddingen. 

--Vi skal lese rapporten nøye og gå inn i detaljene, for her må Stortinget få en avgjørende rolle. Det hviler et stort alvor over denne saken. Mange er ansvarlige, men ingen har tatt ansvar. Vi er ikke ferdige med denne saken, og det som er helt klart er at folk som er utsatt for stor urett må få avsluttet sine saker og få en oppreising, sier Hansen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS